OBS Molenakker introduceert De Bibliotheek op School

Plaats een reactie

OBS Molenakker heeft sinds vrijdag haar eigen bibliotheken. De school is in deze vorm de eerste in Weert en heeft hiermee dus een primeur te pakken. Op beide locaties zijn uitleenpunten geopend. In totaal staan er nu zo’n 2000 kinderboeken in de rekken te wachten om door de kinderen verslonden te gaan worden. De schoolbibliotheken zijn tot stand gekomen met financiële steun van de provincie Limburg.

Opening gevierd

Op Molenakker 1 had Anne de eer de “Boekendomino’ in beweging te zetten. Op een rode loper stonden boeken opgesteld die, nadat ze de eerste had opgeduwd, allemaal omvielen. Op Molenakker 2 werd de opening gevierd met een ‘Boekenbattle’. De leerlingen kozen aan de hand van kenmerken van een tweetal boeken hun favoriet.

Papieren boeken

Kinderen zitten tegenwoordig veel achter schermpjes: en niet alleen thuis maar ook op school. Om die reden heeft OBS Molenakker besloten om in dit digitale tijdperk het papieren boek weer een belangrijke rol in het onderwijs te geven, zo vertelt leerkracht Bas Bouwman. “Uit onderzoeken is gebleken dat boeken lezen erg goed is; boeken lezen is ook leuk, het is rustgevend en de kinderen leren er beter door lezen. En daarom hebben wij ervoor gekozen om ze een mooi groot aanbod te geven aan papieren boeken”.

Leerkracht en schrijver

Bas Bouwman is niet alleen leerkracht op OBS Molenakker. Ook schreef hij een tweetal kinderboeken. Als zijn boeken van een harde kaft voorzien zijn komen deze ook in de Bibliotheek op School. “Ik mag ertussen komen te staan, het is gelukt”, zo blikt hij lachend vooruit.

Veel lezers

Jannat El Asri, leerlinge uit groep 7, is blij met de schoolbibliotheek. “Dan kun je gewoon op school boeken ophalen. Dat is leuk en gemakkelijk”, zo vertelt ze. Jannat verwacht dat ook haar klasgenootjes de weg naar de bibliotheek zullen vinden: “Ik heb heel veel lezers in mijn groep, dus ik denk het wel ja”.

Vakantie en daarna

Met de vakantie voor de deur kunnen de leerlingen al boeken komen lenen. Jannat gaat er een aantal uitzoeken die ze in de auto, onderweg naar haar vakantiebestemming, gaat lezen.

Het is de bedoeling dat na de zomervakantie de leerkrachten met hun leerlingen de bibliotheken gaan bezoeken, aldus Bas. “Dat leerkrachten een beeld krijgen van wat hun kinderen graag lezen zodat ze daarop in kunnen spelen”.

In deze video zie je hoe de opening van de twee bibliotheken op OBS Molenakker werd gevierd en zie je hoe de uitleenpunten eruitzien: https://youtu.be/M8nc650ln6k.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie