Op welk terras schijnt de zon?

Een paar zomerse dagen en de terrasjes stromen vol: iedereen wil een plekje in het zonnetje bemachtigen, onder het genot van een lekker drankje en hapje. Maar waar moet je nu zijn voor een zonnig terrasje? En wanneer schijnt de zon op jouw favoriete terras? Er is een manier om dat te ontdekken.

Zon op je bakkes

Op de website www.zonopjebakkes.nl vind je van terrassen in heel Nederland wanneer en hoeveel de zon er schijnt. Zo weet je precies waar je wanneer moet zijn voor een zonnig terrasje.

Hoewel: er is nog werk aan de winkel. De website groeit hard, maar nog lang niet alle terrassen in Nederland staan erop. Bezoekers kunnen echter zelf locaties toevoegen door de vorm van hun favoriete terras na te tekenen op een satellietkaart. Zo is momenteel al te zien wanneer de zon opkomt en ondergaat bij Café Gotcha! en Bistro de Umbelder in Weert. Ook Eetcafé De Kleine Winst, Guulke en Restaurant Bi-j Siem in Nederweert, Ons Lieske in Maarheeze en De Pannenkoekenbakker in Thorn staan al op de kaart.

Stukje zonniger

De website maakt gebruik van de vorm van terrassen en datasets van gebouwen of satellietbeelden om te bepalen wanneer de zon op een terras schijnt. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de weersvoorspellingen. Geheel waterdicht is het concept natuurlijk niet, maar zo’n hulpmiddel maakt het leven toch direct een stuk zonniger!