Open dag bij brandweer in Weert druk bezocht

112 Algemeen Brandweer Weert Uitgelicht 1 reactie 2 min. leestijd

Vandaag vond er een spectaculaire open dag plaats bij de brandweer in Weert, ter viering van het 300-jarig bestaan van Brandweer Weert. Al voordat de officiële opening plaatsvond, stroomden honderden enthousiaste bezoekers toe op en rondom de brandweerkazerne aan de Dr. Schaepmanstraat en De Savornin Lohmanstraat. De dag werd een groot succes met een enorme opkomst.

De brandweer had groots uitgepakt om deze bijzondere mijlpaal te vieren. Speciale hulpverleningsvoertuigen uit binnen- en buitenland waren naar Weert gekomen om het evenement extra speciaal te maken. Daarnaast was er veel aandacht voor de rijke geschiedenis van de brandweer in Weert, met een bijzondere focus op de oldtimer-brandweerwagens.

Naast het bewonderen van de voertuigen konden de bezoekers genieten van indrukwekkende demonstraties. Ook was er de mogelijkheid om een ritje te maken in een echte brandweerwagen en zelfs een vuurtje te blussen onder begeleiding van de brandweerlieden.

Officiële overdracht oldtimer

Tijdens de officiële opening werd een symbolisch moment vastgelegd toen burgemeester Vlecken de sleutels van een prachtige oldtimer brandweerwagen overhandigde aan de personeelsvereniging van de Weerter brandweer. Voorheen was deze oldtimer nog eigendom van de gemeente Weert. De Ford, die in de periode na 1935 dienst deed bij de brandweer in Weert, wordt met liefde onderhouden en regelmatig ingezet bij diverse evenementen.

‘Roeëje haan’ – een speciaalbiertje

Om het 300-jarig jubileum van de brandweer Weert te vieren, is er ook een speciaalbiertje gebrouwen met de naam ‘Roeëje haan’. Tijdens de feestelijke opening van de open dag werd dit unieke bier officieel gepresenteerd. Bezoekers konden het bier ter plekke kopen en daarmee meteen het goede doel steunen, namelijk de brandwondenstichting.

De open dag bij de brandweer in Weert was een groot succes en zorgde voor een gezellige en informatieve dag voor jong en oud.

Bekijk een sfeervideo: https://youtu.be/EdtVZbdT1UQ


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie