Ruit ingetikt om rookontwikkeling in bestelauto te kunnen stoppen

Zaterdag rond 15:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een mogelijke autobrand op de parkeerplaats aan de Geurtsvenweg in Weert.

Voorbijgangers hadden rookontwikkeling waargenomen bij een bestelauto die daar geparkeerd stond. De brandweer en politie kwamen snel ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

Bij aankomst constateerden de hulpdiensten dat er niemand in de directe omgeving van het voertuig was. Het personeel van KidsPlaza en het naastgelegen zwembad werden geïnformeerd en via het omroepsysteem werd geprobeerd om de bestuurder te achterhalen. Helaas meldde zich niemand, en ook de politie slaagde er niet in om contact op te nemen met de sleutelhouder.

Met behulp van een warmtebeeldcamera werd vastgesteld dat de temperatuur onder de motorkap aanzienlijk was gestegen, en er was sprake van lichte rookontwikkeling. Om te voorkomen dat er echt brand zou ontstaan, besloot de brandweer om een autoruit in te slaan. Hierna kon de motorkap geopend worden en werd het motorgedeelte gekoeld met water.

Dankzij het snelle optreden van de voorbijgangers, het personeel van KidsPlaza en de hulpdiensten kon de brand snel onder controle worden gebracht en verdere schade (aan de natuur) worden voorkomen. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de beschadigde auto af te slepen. De exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht door de politie.