Overslag bermbrand naar voormalige scheepswerf voorkomen

Op zondag werd de brandweer iets voor 14:00 uur gealarmeerd vanwege een buitenbrand aan de Scheepsbouwkade in Weert.

Een oplettende politieagent die onderweg was naar zijn werk, ontdekte de brand en nam direct contact op met de meldkamer. De brand was begonnen als een bermbrand, maar verspreidde zich via de begroeiing aan de muur naar de oude scheepswerf.

Met spoed rukte de brandweer uit en wist de brand snel onder controle te krijgen. Uit voorzorg werd ook de binnenkant van de voormalige scheepswerf gecontroleerd. Gelukkig was er geen overslag naar het pand en bleef de schade beperkt.

Om te voorkomen dat het vuur opnieuw zou oplaaien, heeft de brandweer de berm en de muur grondig nat gemaakt. Hierdoor is de kans op verdere branduitbreiding geminimaliseerd.

Bekijk een video: https://youtu.be/FGzQomA-Ekk