Enthousiaste jeugdatleten tijdens IronKids-wedstrijden Stadstriathlon

Dit weekend stond Weert in het teken van de Stadstriathlon en op zondagochtend was het de beurt aan de jonge sportievelingen. Ze hadden er zichtbaar veel zin in.

De spannende IronKids-wedstrijden vonden plaats, waarbij de jeugd de uitdaging aanging om te zwemmen, fietsen en lopen. Tijdens deze zonnige dag waren alle deelnemers klaar om hun sportieve vaardigheden te tonen.

Het startschot klonk om 09.30 uur voor de IronKids in de leeftijdscategorie van 8-11 jaar, evenals voor de Ouder-Kind categorie, waarbij ouders samen met hun kinderen meededen. Direct daarna, om 10.30 uur, begonnen de jongens van 12-15 jaar aan hun wedstrijd, terwijl op hetzelfde moment de JCC (Jeugd City Challenge) van start ging voor jongens van 12 jaar en ouder. Kort daarna, om 10.32 uur, was het de beurt aan de meisjes van 12-15 jaar voor hun IronKids-race, terwijl de JCC voor meisjes van 12 jaar en ouder ook van start ging.

Het evenement kreeg extra glans door de aanwezigheid van Wethouder Van den Heuvel, die de eervolle taak had om het startschot te geven aan de jonge atleten.

De Stadstriathlon van Weert is een belangrijk evenement op de sportkalender, waar atleten van alle leeftijden samenkomen om hun grenzen te verleggen en een sportieve geest te bevorderen.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel