Primeur Lichtenbergwandeling voor jubilerende TC Lichtenberg 

TC Lichtenberg viert dit jaar haar gouden jubileum en al 50 jaar speelt de vereniging op een van de mooiste tenniscomplexen van Nederland: de met natuursteen omgeven banen in het (rijks)monumentale Lichtenbergcomplex.

Het jubileum werd donderdag 8 juni onder andere opgefleurd met de splinternieuwe ‘Lichtenberg’-wandeling van de Weerter Stadsgidsen. En die viel, aan de reacties van de deelnemers te horen, zéér in de smaak. 

Monumenten

Natuurlijk werden onder leiding van stadsgids Harrie Mennen, de beeldbepalende gebouwen van dit unieke complex bezocht zoals boerderij De Helmonder, de Boostenzalen, het voormalig zwembad, de prachtig gerestaureerde Mariakapel en het imponerende openluchttheater, met op het theatergebouw de sgraffiti van tekendocent Harrie Martens. 

Anekdotes

Smakelijk gelachen werd er om de anekdotes over vroegere leraren en leerlingen van het Bisschoppelijk College. De wandeling werd afgesloten met de vraag:  wat moet er gebeuren met het Lichtenbergcomplex.  ‘Behouden  en revitaliseren’ was het vrijwel unanieme antwoord van de groep.


Bij de totstandkoming van deze nieuwe wandeling bedankt stichting Stadsgidsen Weert eigenaar HQ en stichting Behoud de Lichtenberg. Vanaf nu kunnen belangstellenden (maximaal 20 personen) deze unieke wandeling boeken. Mail naar: [email protected].