Tentoonstelling ‘Zand’ in Natuur- en Milieucentrum

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

In het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man staat van 21 mei tot 4 september 2023 de interactieve tentoonstelling ‘Zand’ opgesteld.

Alles over zand

Deze tentoonstelling biedt veel informatie en belevingsactiviteiten over het ontstaan, de eigenschappen en de toepassingen van zand. Naast informatiepanelen in de vorm van sprekende foto’s en tekeningen met uitleg zijn er ook verschillende leuke doe-opdrachten. De bezoeker kan deze zelfstandig uitvoeren. 

Zand lijkt iets heel gewoons waar we allemaal, jong en oud, vaak mee te maken hebben. Maar zand is heel bijzonder! Alleen al het verhaal over waar zand vandaan komt is erg boeiend en bij velen niet bekend. Daarbij hebben vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, water, wind, zon en zelfs ijs een belangrijke rol gespeeld. En na een proces van wel honderden miljoenen jaren komen al die zandkorrels uiteindelijk weer in de onderste aardlagen terecht, waar ze onder hoge druk weer veranderen in gesteente en door onderaardse krachten uitgroeien tot bergen.

Naast dit kringloopproces van gesteente is er nog veel meer te zien en te ontdekken bij de tentoonstelling. Voor alle groepen van het basisonderwijs is er een passend educatief programma rondom zand ontwikkeld.

Praktische informatie

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man te Weert van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie