Tijdelijke fietsenstalling van Kasteelplein naar Korenmarkt

Plaats een reactie

In deze zomerperiode wordt in de weekenden vanaf vrijdagavond tot en met zondagavond een extra fietsenstalling geplaatst op de Korenmarkt. Deze fietsenstalling vervangt de tijdelijke fietsenstalling op het Kasteelplein.

Tijdelijke fietsenstalling op Kasteelplein wordt weinig gebruikt

Op dit moment wordt wekelijks op zaterdagavond op het Kasteelplein een fietsenstalling geplaatst. Deze wordt zeer beperkt gebruikt. De stalling wordt naar de Korenmarkt verplaatst vanwege de centrale ligging. Ook is de stalling vaker beschikbaar, namelijk vanaf vrijdagavond tot en met zondagavond.

Pilot project tot aan de kermis

Het verplaatsen van de fietsenstaling is een pilot project. In deze pilot wordt onderzocht of op de Korenmarkt meer fietsers gebruik maken van de parkeerplaatsen. De fietsenstalling wordt voor het eerst geplaatst op vrijdag 30 juni 2023. De tijdelijke proef eindigt nadat de kermis in Weert is afgelopen (woensdag 27 september 2023).

Tijdelijk minder parkeerplaatsen bij de Korenmarkt

Vanwege de fietsenstalling zijn er in de weekenden direct naast de kerk op de Korenmarkt acht parkeerplaatsen minder beschikbaar voor automobilisten. De twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen blijven wel beschikbaar. Automobilisten kunnen in de directe omgeving uitwijken naar de Muntgarage, Kasteelplein en Oud Gasthuisplein.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie