Tweede prijs Smokefree Challenge voor leerlingen Philips van Horne

Leerlingen uit klas B1F van de Philips van Horne in Weert ontvingen dinsdagochtend bijzonder nieuws: met hun zelfgeproduceerde journaal behaalden ze de tweede plek in de nationale Smokefree Challenge.

Smokefree Challenge

De Smokefree Challenge is een uitdaging voor leerlingen uit de eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs om een half jaar lang niet te (beginnen met) roken. De meeste rokers beginnen namelijk als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn en hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken, zo meldt het Trimbos-instituut. Uit onderzoek is gebleken dat door deelname aan de Smokefree Challenge de negatieve norm die leerlingen in de eerste en tweede klassen hebben ten aanzien van roken, wordt verstevigd. Met andere woorden: er wordt langer niet gerookt.

Journaal

129 klassen volbrachten de Smokefree Challenge, waaronder klas B1F van de Philips van Horne. Net als 39 andere klassen stuurden zij tevens een Team Challenge (creatieve opdracht) in, waarmee zij de voordelen van niet-roken lieten zien.

De leerlingen van klas B1F van de Philips van Horne maakten een video met een journaal waarin zes voordelen van niet-roken, zoals meer geld overhouden en langer leven, werden gepresenteerd. Met deze originele inzending wonnen zij een gezonde activiteit in de buitenlucht: volgende week dinsdag mogen ze de hoogte in in het Klimbos in Weert.