Uniek theaterconcert Generations in beeld

Het was zondag 11 juni genieten voor bezoekers van het Munttheater, waar verschillende koren hun repertoire ten gehore brachten. Tijdens dit unieke theaterconcert werden drie generaties koorzangers, variërend in leeftijd van 7 tot 77 jaar, samengebracht op één podium. Het publiek kon genieten van een verassende middag vol zang, beweging, kostuums, beeldmateriaal en licht.

Breed repertoire

Het concert, georganiseerd door Koorschool Midden-Limburg in samenwerking met Cantarella Swartbroek en Vrouwenkoor Intermezzo, bood een breed scala aan muziekgenres uit de afgelopen 60 jaar. Zo kon het publiek genieten van, maar ook meezingen met, muziek van The Beatles tot My Fair Lady en van The Greatest Showman tot Oliver en Mathilda.

Drie generaties op het podium

Het echte bijzondere aan dit concert, was de aanwezigheid van twee en soms zelfs drie generaties op het podium. Oma’s, kinderen en kleinkinderen stonden samen in hun eigen koren, waarmee ze de muziek van hun eigen generatie, maar ook die van andere generaties zongen. Het was een prachtig gezicht om te zien hoe verschillende generaties elkaars liedjes zongen.

Deelnemende koren

De deelnemende koren stonden onder leiding van dirigente Rita Scheffers en omvatten Vocalgroup Sevenfifteen, Jongerenkoor Cantarella, Jonge mannenensemble Mendorio, Damesensemble Cantarella, Vrouwenkoor Intermezzo en Popkoor Equal Voices. Het Jeugdkoor Equal Voices werd geleid door dirigente Janneke van Reenen.

Daarnaast werd het publiek nog eens extra verrast door dansoptredens van de Dancing Kids uit Swartbroek en Fauve en Roeland van dansschool Dansrijck.

Muziek verbindt

Met een staande ovatie aan het einde toonde het publiek zijn waardering voor de artiesten. Dit succesvolle theaterconcert is het bewijs dat muziek mensen van alle leeftijden kan verbinden en voor onvergetelijke momenten kan zorgen.

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je interesse om bij een van de koren te komen zingen? Dan ben je van harte welkom om een keer een repetitie bij te wonen. Voor meer informatie kun je contact zoeken via: [email protected] of [email protected].