Veel reacties rondom verkeersveiligheid in Ell

Plaats een reactie

Ell – In Ell hebben bewoners terecht aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in hun gemeenschap. Verschillende punten zijn naar voren gekomen, waaronder de Ellbrug over het kanaal, de Sebastiaanstraat en de Antoniusstraat, die als onveilig worden ervaren. Daarnaast vormt groot verkeer, zoals loonwerkers en vrachtwagens, een bron van zorg en irritatie voor de inwoners.

Veel reactie na een oproep in de media.

Na een oproep in de diverse media zijn er maar liefst een 23-tal uitgebreide reacties binnengekomen. Deze zijn door de dorpsraad gebundeld en worden besproken met de gemeente Leudal. Binnenkort volgt er weer een vergadering tussen de dorpsraad en de gemeente.

Ellbrug

Onder andere de brug over het kanaal is een knelpunt waarbij de verkeersveiligheid in het gedrang is. Het kan leiden tot gevaarlijke situaties, vooral voor voetgangers en fietsers. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de infrastructuur van de brug aan te passen, door bijvoorbeeld het verbreden van de fietspaden of het creëren van aparte voetgangersoversteekplaatsen.

Sebastiaanstraat en Antoniusstraat

Ook de Sebastiaanstraat en Antoniusstraat werden genoemd als onveilige verkeersgebieden. Deze straten worden gekenmerkt door hoge snelheden, smalle rijstroken en oude, scheve trottoirs. Het kan zinvol zijn om deze straten grondig te evalueren en indien nodig maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Zwaar verkeer

Daarnaast ervaren de bewoners overlast door groot verkeer, zoals loonwerkers en vrachtwagens. Deze voertuigen kunnen niet alleen zorgen voor geluidsoverlast, maar ook voor verkeershinder en onveilige situaties op de smalle wegen. Het is belangrijk om te kijken naar mogelijke alternatieve routes voor dit soort verkeer, zodat de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Ell kunnen worden verbeterd.

Buitengebied

Tot slot is er eveneens aandacht voor de kwaliteit van de bestrating buiten de bebouwde kom. Een signaal dat werd opgepikt is dat er sprake is van gaten in het wegdek op de Baldersstraat, de Boggelerstraat en de Hostertstraat. Het achterstallige onderhoud op deze wegen kan onveilige situaties opleveren voor gebruikers zoals fietsers. Een ander geluid is dat er maatregelen nodig zijn om de snelheid te verlagen. Dit speelt met name op de Hoogstraat en de Baldersstraat. ‘Het lijkt wel een racebaan’, zo is te lezen in een van de reacties. 

Hoe verder?

Het aanpakken van deze punten vereist een samenwerking tussen bewoners, lokale autoriteiten en verkeersdeskundigen. Door de problemen serieus te nemen en gezamenlijk naar oplossingen te zoeken, kan de verkeersveiligheid in Ell aanzienlijk worden verbeterd en kunnen de inwoners zich veiliger voelen op de weg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie