Woning op ‘Hofje Het Genietschap’ onbewoonbaar na brand

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 1 min. leestijd

Zondag werden de hulpdiensten omstreeks 18.10 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand aan het Waagmeesterhof in Weert. Het incident vond plaats in een woning die deel uitmaakt van Hofje Het Genietschap.

De brand werd ontdekt nadat de rookmelder afging en er rookontwikkeling zichtbaar was via het raam op de bovenverdieping. Op het moment van de brand was er niemand aanwezig in de woning. Direct na de melding rukte de brandweer uit met een tankautospuit en een ladderwagen.

Dankzij de snelle inzet van de brandweer was het vuur al snel onder controle. Een verbrand matras werd naar buiten gebracht, waarna de woning grondig werd geventileerd. Desondanks is de woning door de aanzienlijke rookschade helaas onbewoonbaar geworden.

De exacte oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend en zal worden onderzocht. Om de getroffen bewoners bij te staan in deze moeilijke periode, zal Stichting Salvage worden ingeschakeld voor verdere nazorg en ondersteuning.

Bekijk een video: https://youtu.be/FsxElXdCS6s

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie