Drie vrachtwagens botsen op A2 bij Budel

Budel – Op maandag heeft er even voor 9:00 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de snelweg A2 bij Budel.

In de rijrichting van Weert naar Eindhoven zijn drie vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen, wat resulteerde in aanzienlijke schade aan de betrokken voertuigen. Het ongeval vond plaats nadat de voorste vrachtwagen moest remmen voor de file bij Maarheeze, maar de chauffeur van de achterste vrachtwagen merkte dit te laat op.

Als gevolg van het ongeval werd de rechterrijstrook van de A2 afgesloten. Twee vrachtwagens moeten worden geborgen, terwijl de derde vrachtwagen zijn weg kon vervolgen nadat de lekkage van de kooiaap op de achterkant van het voertuig was gestopt en de schadeformulieren waren ingevuld.

Rijkswaterstaat verwacht dat de A2 rond 11:00 uur weer volledig vrijgegeven kan worden. Momenteel is er sprake van een file met een vertraging van ongeveer drie kwartier. Automobilisten worden geadviseerd om vanaf knooppunt Vonderen de omleiding via de A73 en A67 te volgen.