Podium voor jonge muzikanten tijdens familie-popfestival ‘Kruisbestruiving’

Kasteelpark Nijenborgh was zondag het decor voor het familie-popfestival ‘Kruisbestruiving’. Er vonden op twee podia diverse optredens plaats door muziekleerlingen uit de regio.

Jeugdige muzikanten van verschillende scholen maakten samen, in verschillende samenstellingen, gezamenlijk muziek in de hoop op meer onderlinge ‘kruisbestuiving’ te laten plaatsvinden en bruggen te slaan tussen de muziekeilandjes.

Er traden zangleerlingen van Zang en Co op met live muzikanten. En natuurlijk was RICK’s Rockplein aanwezig voor het rauwere randje en werd de opening verzorgd met het schoolorkest van basisschool St. Jozef Altweerterheide; een samenwerking met Harmonie van het Heilige Hart St. Jozef en muziekdocente Diana Heijmans.

Natuurlijk mochten ook Tanya Haex-Mamontova, Muziekhuis Maarheeze en Muziekschool De Drieklank niet ontbreken om deze muzikale middag tot een succes te maken. Daarnaast konden kinderen zich de hele middag heerlijk muzikaal uitleven op muziekinstallaties en met spellen in de Kindermuziektuin.

De muzikanten die vandaag hebben deelgenomen mogen in elk geval trots zijn op zichzelf. Ze kregen dan ook een daverend applaus van de aanwezige toeschouwers.

Bekijk een video: https://youtu.be/tCGpW5ujaMQ