Grootschoterweg in Budel-Schoot afgesloten vanwege wateroverlast

112 Algemeen Cranendonck Regio Reageer 1 min. leestijd

Budel-Schoot – Op maandagmiddag zorgde een hevige regenbui voor problemen in de straten van Budel-Schoot. Het overvloedige water zorgde voor aanzienlijke wateroverlast, waardoor de hulp van de brandweer werd ingeschakeld.

De intensieve regenval had tot gevolg dat de straten blank kwamen te staan, en de riolering niet in staat was om het water snel genoeg af te voeren. Hierdoor ontstonden er risico’s voor de bewoners en het verkeer.

Ter plaatse constateerde de brandweer dat er weinig gedaan kon worden om het water weg te pompen. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten om de getroffen straat af te sluiten voor het verkeer. Zo werden mogelijke ongelukken voorkomen.

De afsluiting van de straat bleef van kracht totdat het grootste deel van het water via de kolken in het riool was afgevoerd. Gelukkig leidde deze maatregel ertoe dat het waterpeil geleidelijk begon te zakken en de situatie zich langzaam normaliseerde.

Bekijk een ingestuurde video van Jaimy: https://youtu.be/DCS442PLueM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie