Na 35 jaar geen standplaats in Weert voor Verwijk’s Gebakkraam

Algemeen Weert 8 reacties 2 min. leestijd

Al sinds 1987 behoort Verwijk’s Gebakkraam gedurende de wintermaanden tot het toonbeeld van Weert. Aan die 35-jarige traditie komt dit jaar een einde, want de standplaats is vergeven aan een andere inschrijver.

Standplaatsvergunning

Op 30 maart heeft de bekende oliebollenkraam een inschrijving voor een standplaats op de Nieuwe Markt ingediend. Tijdens een gemeentelijke bijeenkomst op 18 april bleek echter dat het inschrijfbedrag van een andere inschrijver voor dezelfde standplaats hoger was.

Datzelfde gebeurde in 2017, toen de verkooplocaties voor het eerst vergeven werden aan de hoogste bieders plaats van de vergunninghouders van het vorige jaar. Destijds dreigde Verwijk zijn standplaats aan het Stationsplein te verliezen, en een jaar later verhuisde hij naar de Nieuwe Markt. Dat hij daar dit jaar niet de hoogste bieder bleek te zijn en dus geen standplaats toegewezen krijgt, kreeg hij op 26 april per brief te horen. In reactie hierop heeft hij op 26 mei een bezwaarschrift ingediend.

Dat bezwaarschrift is op 11 juli door het college van B&W kennelijk ongegrond verklaard. Dit omdat de standplaatsvergunning onderdeel uitmaakt van regelgeving waartegen volgens de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaarschrift ingediend kan worden.

Dankwoord

De eigenaar van de gebakkraam zou nog in beroep kunnen gaan tegen de beslissing op het bezwaarschrift of een voorlopige voorziening kunnen aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, maar geeft via sociale media zelf aan dat het na dit besluit ‘helaas over en uit is voor dit jaar’. In hetzelfde bericht worden trouwe klanten die 35 jaar hebben kunnen genieten van de oliebollen uit de gebakkraam hartelijk bedankt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties