Grote voortijdige uittocht van festivalgangers Bospop

2 reacties

Direct nadat vanochtend bekend werd gemaakt dat Bospop zondag werd afgelast vanwege het verwachte noodweer pakten de aanwezige bezoekers op de festivalcamping hun spullen om te vertrekken.

Het voortijdige einde van het festival valt zwaar voor iedereen die betrokken is bij Bospop: de organisatie, de vrijwilligers en natuurlijk de bezoekers zelf. Desondanks overheerst begrip voor de moeilijke beslissing. “Better safe than sorry” en “Tot volgend jaar!” zijn kreten die te horen zijn onder de festivalgangers.

Op dit moment is de grote uittocht van het terrein in volle gang. Ondanks de teleurstelling verloopt alles in een gemoedelijke sfeer, al vergt het enige geduld vanwege de ontstane file van campers, auto’s met caravans en vouwwagens. Verkeersregelaars, handhavers en de politie zijn ter plaatse om alles in goede banen te leiden en toezicht te houden op de verkeerssituatie.

Op de snelweg A2 is intussen ook een file ontstaan tussen Weert-Noord en Eindhoven voor het verkeer dat via Weert-Noord en de Wildenberg de snelweg op wil rijden.

De organisatie van Bospop heeft met pijn in het hart moeten besluiten om de laatste dag van het festival af te lassen vanwege de voorspelde weersomstandigheden. Het belangrijkste doel is om de veiligheid van alle aanwezigen te waarborgen. Het is een grote tegenslag voor de artiesten die vandaag zouden optreden en voor het publiek dat reikhalzend had uitgekeken naar de laatste dag van het evenement.

Voor actuele informatie met betrekking op het noodweerscenario kun je kijken op de speciale pagina: https://www.bospop.nl/noodweer/.

Bekijk een video: https://youtu.be/SZCULsLfCYs

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
2 reacties