Bar Woodstock: een klein en koel alternatief voor het grote warme Bospop

1 reactie

De tuin van Mark Schmidt deed de afgelopen dagen dienst al terras, podium en camping. Zo’n honderd muziekliefhebbers verzamelden er zich voor Bar Woodstock. Dit kleinschalige ‘alternatief’ voor Bospop is haar 10-jarig bestaan al gepasseerd en vindt plaats op een steenworp afstand van het grote Bospop-festivalterrein.

Een groene boomrijke tuin met tafels en stoelen, een podium en in de uiterste hoek een groot rond zwembad; het is vrijdagmiddag en de eerste gasten van Bar Woodstock druppelen binnen. Nadat ze zich gemeld hebben bij de bar mogen ze aan de andere kant van de boerderij van Mark Schmidt voor hun caravan, camper of tent een plekje zoeken. De gasten die zich gesetteld hebben komen terug en nemen plaats op het sfeervolle terras. Daar is één van de tien vrijwilligers bezig met het aansluiten van de geluidsapparatuur voor vanavond.

Het begin

“Het is de twaalfde of dertiende keer dat we dit organiseren. Daar hadden we vanmiddag een discussie over”, zo begint Mark zijn verhaal. “Het is begonnen omdat het, net als nu, immens heet was”. Het viel de Bospopbezoekers die langs kwamen lopen op dat het gezellig en koel was onder de bomen in de tuin. “Die zagen dat we hier met zijn allen in de tuin zaten te kletsen en een muziekje draaiden. En die vroegen dan of ze hier ook mochten zitten. En dan zeiden we: ja, prima, leuk”. Al snel maakte Mark er een groter feestje van: met een terras en optredens. Dat was het begin van Bar Woodstock.

Overnachten

Op een gegeven moment vroeg een aantal bezoekers of ze ook konden blijven overnachten en werd ‘het feestje’ nog groter: “… en toen vroegen 19 mensen of ze mochten blijven slapen, en toen vroegen 38 mensen of ze mochten blijven slapen hier. Zo is het eigenlijk gegroeid tot wat het nu is: dat we ook een beetje camping zijn”. Dit jaar had Bar Woodstock zo’n honderd gasten. “Maar die blijven niet allemaal slapen. Daar zitten ook mensen uit Weert bij die langs komen voor het feestje”.

Hier rondhangen

Om Bar Woodstock te mogen bezoeken moet je of campingbezoeker zijn of je van tevoren als gast aangemeld hebben. Op de vraag aan Mark of zijn gasten alleen voor Bar Woodstock komen of dat ze ook een bezoekje aan de buren brengen antwoordt hij: “Die gaan zeker ook naar Bospop maar wat je wel ziet is dat sommige mensen de keuze maken om bijvoorbeeld op vrijdag en zondag naar Bospop te gaan en op zaterdag hier rond te hangen”. 

Brood

De sfeer die er op een Bar Woodstock-avond hangt omschrijft Mark als “Hippisch .. Iedereen klets met iedereen. De contacten zijn enorm goed”. Vrijdagavond stond op het podium onder andere een Herman Brood-tributeband. Het aanwezige publiek wist klassiekers als ‘Saturday night’ en ‘Sleeping bird’ goed te waarderen. Op Broods versie van ‘My way’ wist menig koppeltje in een romantische sfeer te komen.

Niks verkeerd doen

Mark noemt het Bar Woodstock-weekend “het leukste weekend van het jaar”. Maar omdat er veel georganiseerd moet worden lukt het niet altijd om daar zelf optimaal van te genieten. “Dat kost nog wel eens wat moeite. En ook omdat we bang zijn om overlast te veroorzaken. Je wilt graag niks verkeerd doen. Zelf van Bar Woodstock genieten is daardoor zo af en toe wel wat moeilijk”. 

In deze video vertelt Mark Schmidt meer over hoe dit ‘alternatief’ voor Bospop ooit is ontstaan. Ook nemen we een kijkje op de camping naast zijn boerderij en krijg je een impressie van de eerste Bar Woodstock-avond van dit jaar: https://youtu.be/RX05foxQ3G4.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie