Jazz, gospel, klassiek en verzoeknummers uit de toren

1 reactie 4 min. leestijd

Beiaardier Frank Steijns en gastmuzikanten treden ook deze zomer weer op tijdens het Torenfestival, elke zaterdagmiddag om 14.00 uur vanuit de Martinustoren in Weert. De Stichting Vrienden van de Beiaard, RICK en het Munttheater hebben samen met de stadsbeiaardier opnieuw een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma samengesteld. 

Het eerste concert is al achter de rug: een swingend concert in samenspel met de Limburgse toetsenist Ward Vlasveld, waarbij jazz-standards worden begeleid op piano. Een deel van het optreden staat op de Facebook-pagina van de Weerter Beiaard.

Vriendenconcert

Speciaal voor de Vrienden van de Beiaard verzorgen stadsbeiaardier Frank Steijns en de Limburgse zangeres Joline Soomers op dinsdag 4 juli om 20.00 uur een concert vanuit de toren. Joline Soomers is bekend van vele musicals die de afgelopen jaren door Nederland toerden. Sinds enige tijd is ze ook zangeres bij het orkest van André Rieu. Vandaag zingt ze met haar pure, lichte stem enkele Franse chansons, waaronder ‘For me formidable’, ‘La vie en rose’ en ‘Sous le ciel de Paris’. Als hommage aan de zojuist overleden Maurice Hermans, zoon van cabaretier Toon, vertolkt ze ook Toons wondermooie lied ‘Als de liefde niet bestond’. Speciaal voor de Vrienden is er deze avond een plaatsje gereserveerd in de patio aan de achterzijde van het Stadshotel, te bereiken via de Meikoel. 

Golden Voices 

Op 8 juli a.s. maakt de Belgisch-Limburgse mezzosopraan Dominique Colémont haar opwachting in de toren. Zij vertolkt onder de titel ‘Opera & Bells’ diverse klassieke liederen en bekende aria’s uit de wereld van de opera. 

15 juli a.s. is het Torenfestival het podium voor het unieke concert ‘Golden Voices & Bronze Bells’ van Frank Steijns in samenwerking met de Golden Voices of Gospel, een koor dat in 2000 in New York werd opgericht en background koor was voor artiesten als Michael Jackson, Bonny Tyler, Helene Fisher en André Rieu. Zij zingen gospelliederen, maar ook verrassende solo’s van Aretha Franklin tot Adèle. Voor de Vrienden van de Beiaard is de patio van het Stadshotel opengesteld. 

Op 22 juli blijft het Torenfestival iets dichter bij huis met het concert ‘Brass & Bells’ met koperblazers vanaf de toren. Solist Stefan Arits, docent euphonium bij RICK, wordt die middag ondersteund door koperblazers van fanfare St. Willibrordus Stramproy. 

Verzoeknummers 

Op 29 juli is het de beurt aan het ‘Grote Publiek’. Stadsbeiaardier Frank Steijns speelt die dag verzoeknummers. Je kunt je favoriete nummers alvast aanvragen via [email protected].

Het Torenfestival wordt op 5 augustus voortgezet door gastbeiaardier Tommy van Doorn, de beiaardier van o.a. Boxtel, Geldrop en Valkenswaard. Hij speelt een gevarieerd programma van popsongs tot klassieke beiaardmuziek. 

Alle concerten van het Torenfestival Weert zijn uitstekend te beluisteren vanaf de terrassen op de Markt, de Nieuwe Markt en de Oude Schut. Het levensgrote affiche van het Torenfestival aan de Martinuskerk is van de hand van de Weerter graficus Mark Koppen van ReMarkable Creative Studio.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie