Klinkend succes voor Torenfestival

Afgelopen maand vond het állereerste muziekfestival van seizoen 2021 in Nederland plaats, volledig coronaproof. Beiaardier Frank Steijns speelde 10 verrassingsconcerten tijdens het Torenfestival, waarbij lokale en nationale gastartiesten hem elke donderdagavond en zaterdagmiddag vergezelden in de toren van de St. Martinuskerk in Weert. Met tienduizenden (online) bezoekers was het een groot succes!

Popsensatie HAEVN en The Voice Kids-winnares Emma Kok zetten de eerste week, van het Torenfestival, de toon. Met duizenden kijkers via sociale media stond het muziekfestival gelijk in de kijker. Lokaal talent speelde mee met het carillon:  zangeres Linda Smeets, gitarist Jitse Zonneveld, Schutterij Laar en beiaardier Rosemarie Seuntiëns. Een speciale gast was De Dijk-zanger Huub van der Lubbe die voor een onvergetelijk optreden zorgde. Dat klassieke muziek heel toegankelijk kan zijn, bewees beiaardier Frank Steijns samen met violiste Alina-Lin Jong, accordeoniste Trix Reintjes, toetsenisten Rob Mennen en Peter Baartmans, saxofonist Karsten Belt, sopraan Nienke Nasserian en contrabassist Dominic Seldis.

Kers op de taart

In samenwerking met Bospop, het Munttheater en de Vrienden van de beiaard is de ontzettend diverse programmering van torenhoog niveau tot stand gekomen. “Vanwege de geldende maatregelen rondom de pandemie mochten we helaas vooraf niet bekend maken welke gastartiest er zou komen. Toch was het Torenfestival met tienduizenden fysieke én online bezoekers een enorm groot succes! We richten, na corona, de blik weer omhoog”, blikt Frank Steijns terug.  Het Torenfestival in Weert, dat wereldwijd het eerste muziekfestival is op deze manier, is deze maand écht een kers op de taart voor Frank Steijns. Hij viert nu zijn 30-jarige jubileum als beiaardier.

Het Torenfestival is een samenwerking tussen Stichting ‘Vrienden van de beiaard’, RICK, Centrummanagement Weert, Bospop, het Munttheater, horecaondernemers en gemeente Weert. Kijk voor meer informatie over het programma op: www.torenfestival.nl.