Knoop doorgehakt voor locatie nieuwbouw IKC Boshoven

Algemeen Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Voor de basisscholen en de kinderopvang in de wijk Boshoven staat nieuwbouw op de planning. Daarom is de afgelopen tijd gezocht naar een geschikte plek voor een nieuw Integraal Kind Centrum voor Boshoven (IKC).

In dit IKC komen de Odaschool, de Uitkijktoren en kinderopvang samen op één locatie. Uit onderzoek van de projectgroep en bijeenkomsten met omwonenden en andere belanghebbenden kwam de locatie Meidoornstraat/Anjelierstraat als meest kansrijke locatie naar voren. De gemeenteraad heeft op 12 juli deze locatie gekozen.

Samen komen tot de meest geschikte locatie

De afgelopen maanden heeft een projectgroep van de gemeente, scholen en kinderopvang verschillende locaties in Boshoven beoordeeld op een aantal toetsingscriteria. Denk hierbij aan de ligging in de wijk, de beschikbare ruimte en bereikbaarheid.

Daarnaast is de projectgroep in twee bijeenkomsten in gesprek gegaan met omwonenden en andere belanghebbenden. Hieruit kwam de locatie Meidoornstraat/Anjelierstraat naar voren als de meest kansrijke locatie.

“We hebben goede gesprekken gevoerd met de scholen, kinderopvang, omwonenden en andere belanghebbenden. Ik ben blij dat we samen tot een geschikte locatie zijn gekomen, waar we nu ook samen de plannen voor kunnen gaan ontwikkelen. Op deze locatie kunnen we zorgen voor een toekomstbestendig IKC waar kinderen de kans krijgen om te leren, te spelen en op te groeien”, aldus wethouder Lizbeth Steinbach.

Verder onderzoek en uitwerking van plannen

Nu ook de gemeenteraad akkoord is met deze locatie gaan de gemeente, scholen en kinderopvang samen aan de slag om een ontwerp uit te werken. Hiervoor wordt een programma van eisen opgesteld voor het gebouw, het speelplein en de direct aangrenzende openbare ruimte. Hierbij wordt ook gekeken naar de knelpunten op het gebied van verkeer en verkeersveiligheid, parkeren, groen en gebruik van de openbare ruimte. De opmerkingen die hierover zijn gemaakt in het participatieproces worden meegenomen. De omgeving wordt ook weer betrokken in het vervolg participatieproces. Naar verwachting start dit in september of oktober.

Daarnaast moet waarschijnlijk het bestemmingsplan nog worden aangepast en moet er daarna een omgevingsvergunning voor de bouw worden aangevraagd. Pas daarna kan de bouw daadwerkelijk starten. De verwachting is dat het nieuwe gebouw in de loop van 2026 gereed kan zijn.

Voor meer informatie ga naar: weert.nl/ikcboshoven

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie