Meerderheid gemeenteraad stemt in met realisatie openbaar toilet

2 reacties
Archieffoto WdG - Muntpassage

Gisteren vond er een raadsvergadering plaats in het stadhuis van Weert, waar verschillende onderwerpen werden besproken, waaronder het langverwachte openbaar toilet in de binnenstad van Weert.

Voordat er groen licht gegeven kon worden voor de realisatie van het openbaar toilet, moest er eerst een meerderheid van de gemeenteraad instemmen met het voorstel dat was voorgelegd door het college van burgemeester en wethouders. En dat gebeurde dan ook gisteravond. Een meerderheid van de raad stemde in met het voorstel.

Jarenlange inspanningen

Raadsleden Martijn Smolenaers van Weert Lokaal en Peter van Akkerveken van DUS Weert hebben zich al jaren ingezet voor de realisatie van een openbaar toilet in de binnenstad van Weert. Ze hebben hierbij ook de nodige tegenslagen moeten overwinnen. Volgens hen is het ontbreken van een dergelijk toilet echt een gemis voor mensen met bijvoorbeeld medische klachten of een beperkte mobiliteit. In Weert is het namelijk niet overal mogelijk om gebruik te maken van toiletvoorzieningen, omdat de hygiëne niet altijd gegarandeerd kan worden.

Muntpassage

Het college van burgemeester en wethouders, in samenwerking met medewerkers van de gemeente, is erin geslaagd te voldoen aan de eisen die gesteld werden door de gemeenteraad. Er is een geschikte locatie gevonden in de Muntpassage. De eigenaar van dit winkelcentrum was bereid een leegstaande ruimte beschikbaar te stellen voor de realisatie van het openbaar toilet.

Het toilet zal schuin tegenover de Gall & Gall in de Muntpassage gerealiseerd worden. Het betreft een zelfreinigend en rolstoelvriendelijk toilet. Volgens de eerste planning zal het openbaar toilet eind 2023 of begin 2024 gerealiseerd worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties