Kopstaart-botsing op Napoleonsweg in Ittervoort

Ittervoort – Op maandag om 15:15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de Napoleonsweg in Ittervoort.

Het incident vond plaats vlak voor het A2-viaduct, bij de kruising met verkeerslichten. Hier had een kopstaart-botsing plaatsgevonden tussen een personenbusje en een personenauto, waarna de auto op zijn beurt tegen een vrachtwagen botste. Gelukkig raakte niemand bij dit incident gewond.

Zowel de chauffeur als een passagier in het personenbusje kwamen met de schrik vrij. De passagier werd opgehaald door een ander busje en veilig naar de plaats van bestemming gebracht. De politie was ter plaatse om te helpen bij de afwikkeling van het ongeval. Een bergingsbedrijf sleepte de beschadigde auto af, terwijl een auto-ambulance het busje ophaalde. De vrachtwagenchauffeur kon na het uitwisselen van gegevens zijn weg vervolgen.

De Napoleonsweg tussen Grathem en Ittervoort heeft de afgelopen dagen al meerdere ongevallen gekend. Dit is mede het gevolg van de afsluiting van de A73 vanwege werkzaamheden, waardoor het verkeer op deze weg aanzienlijk drukker is dan normaal.