Open Biestwandeling met stadsgids

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Op zondag 9 juli zullen de stadsgidsen van Weert opnieuw een van hun maandelijkse open wandelingen organiseren. Deze maand staat de traditionele Biestwandeling op het programma. De wandeling neemt deelnemers mee langs de historische grenzen van de middeleeuwse stad naar de Biest, die haar huidige vorm pas aan het begin van de twintigste eeuw kreeg.

Tijdens de wandeling zal stadsgids Peter Theunissen, tevens een voormalige bewoner van de Biest, de deelnemers informeren over de invloed van de Graven van Horne en over het voormalige kasteel de Nijenborgh, dat helaas verwoest werd en niet meer in zijn trotse staat te bewonderen is. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan het nieuwe kasteelpark Nijenborgh, de archeologische opgravingen, de Tiendschuur en uiteraard het bezoek aan de Aldenborgh, het voormalige klooster van de Minderbroeders.

Gedurende de wandeling zal de gids aan de hand van gebouwen en foto’s uitleggen hoe de Biest haar huidige vorm heeft gekregen, waardoor de deelnemers een beter begrip krijgen van de historische ontwikkeling van dit deel van Weert.

Aanmelden

Belangstellenden worden verzocht zich vóór 7 juli aan te melden via [email protected]. Het maximale aantal wandelaars dat kan deelnemen is vastgesteld op 20 personen. De wandeling zal ongeveer 1,5 uur duren en de kosten bedragen €3 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen aan de wandeling.

De wandeling vangt aan om 14.00 uur bij de pomp op de Oelemarkt. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze interessante en leerzame wandeling door de prachtige historische wijk Biest.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie