TT van Haler van 14 t/m 16 juli

Algemeen Leudal Regio Reageer 2 min. leestijd
Team Clerckx met hun Norton Commando 750cc (Foto Theo en Annemarie Triphof)

Haler – Het is inmiddels een bekend evenement in de regio: de TT van Haler. Van 14 t/m 16 juli 2023 hoor je de ronkende oldtimer racemotoren, klanken van livemuziek in de tent en kun je als bezoeker genieten met alle zintuigen.

Is het grootspraak van de organisatie om met de naam “TT” te pronken? Nee, niet helemaal. Want precies 85 jaar geleden kwam de eerste Nationale Wegrace ook door Haler, georganiseerd door Motorclub Roermondia.

Historische Parade

Op vrijdagavond 14 juli is er ter ere daarvan een Parade met oldtimer motoren en auto’s over dat oude circuit door Ell, Hunsel en Haler. Vertrek in Haler is om 19.00 uur, een stop is voorzien in Ell, rond 19.15 uur.

De Twee uur van  Haler

Op het korte Halerse stratencircuit is er tegelijkertijd een endurance race: “De Twee Uur van Haler”. Teams van twee rijders, één mecanicien en één motor proberen twee uur lang op de baan te blijven zonder uit te vallen.  Aansluitend is er classic rock livemuziek van de Coverband Revisited (vrij entree).

TT Demoritten

Op zaterdag 15 en zondag 16 juli worden de TT Demoritten verreden. Klassieke motoren in alle klassen (50 t/m 500cc) en de spectaculaire zijspannen rijden dan allemaal 3 manches per dag. De winnaar is degene die het meest constant heeft gereden. De deelnemers komen uit het hele land, ook verschillende rijders uit onze regio (Weert, Nederweert, Tungelroy, Stramproy, Ell en andere dorpen in Leudal). 

Op het terrein is het rennerskwartier te bezoeken en er is een expositie met speciale aandacht voor het merk NSU en voor de historie van de TT. (entree overdag € 5,-, weekendpas € 7,50)

Anderkovver

Zaterdagavond zorgt de feestband Anderkovver voor een gezellige avond. (’s avonds vrij entree). Meer informatie via www.ttdemohaler.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie