Kinderen Altweerterheide sluiten muzikaal jaar af met spetterend optreden

Algemeen Altweerterheide Dorpen Weert Reageer 2 min. leestijd

Kindcentrum Altweerterheide heeft vrijdag haar muzikale schooljaar op een feestelijke manier afgesloten. In de kerk van het dorp traden onder grote belangstelling leerlingen van de school op. Opa’s, oma’s, ooms, tantes, broertjes, zusjes, vaders en moeders; de kerk zat afgeladen vol. De muzikale jaarafsluiting was een samenwerking met de Harmonie van het Heilig Hart.

Unieke samenwerking

Muziekdocente Diana Heijmans had de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 het afgelopen schooljaar klaargestoomd voor dit muzikale optreden. “De samenwerking tussen de kinderen, de leerkrachten en de volwaardige muzikanten is uniek”, aldus de docente.

Niet alleen de resultaten van de reguliere muzieklessen waren te horen. Ook de twee schoolorkesten, het beginnersorkest en het schoolorkest 2.0, lieten de aanwezigen horen wat ze muzikaal in hun mars hebben.

Fiets in de kerk

Speciaal voor het nummer ‘Bicycle race’ reden er twee leerlingen met hun fietsen de kerk binnen. “Het oog wil ook wat”, zo verklaart muziekjuf Diana de aanwezigheid van de voertuigen. “Je moet er ook een beetje show bij hebben .. Je kan een fietsbel pakken maar het is toch veel leuker als die mannen met een fiets naar binnen komen”.

Napraten met een drankje

Na afloop werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een drankje bij het Kindcentrum. Terwijl veel ouders en leerkrachten napraten over de muzikale avond vermaakten de kinderen zich op de speelplaats.

In deze video zie je een aantal fragmenten van de afsluiting van het muzikale jaar van Kindcentrum Altweerterheide. Met muziekdocente Diana Heijmans blikken we vlak na de optredens terug op de geslaagde avond: https://youtu.be/Fb4R45N7pzU.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie