Veldeke Wieërt opent inschrijving voor Veldeke Poëzieprijs 2023

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Na het grote succes van de eerste editie vorig jaar kondigt Veldeke Wieërt met trots de openstelling van de inschrijving aan voor de Veldeke Poëzieprijs 2023. Deze prestigieuze prijs is bedoeld voor schrijvers van poëzieteksten in de Midden-Limburgse dialecten.

Schrijvers krijgen de kans om hun originele gedichten in te sturen tot en met 15 augustus. Bij voorkeur dienen de inzendingen digitaal te worden verzonden naar het e-mailadres [email protected]. Indien gewenst kunnen de gedichten ook per post worden verstuurd naar Beatrixlaan 52, 6006 AK in Weert. Er is geen beoordeling op spellingfouten.

Deelnemers hebben volledige vrijheid in het kiezen van hun thema. Het belangrijkste criterium is de poëtische kwaliteit van de inzendingen. Een deskundige jury zal de werken beoordelen en selecteren.

Voor de winnaars van de Veldeke Poëzieprijs 2023 zijn leuke geldprijzen beschikbaar gesteld. De hoofdprijs bedraagt € 250,- gevolgd door de tweede prijs van € 100,- en de derde prijs van € 50,-. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking zullen op een nog nader te bepalen datum in september plaatsvinden.

Voor verdere informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Veldeke Wieërt via het telefoonnummer 06-10081699. Meer informatie: veldekewieert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie