Weerbestendig Springkussenfestival koopzondag Weert

Het Springkussenfestival dat plaatsvindt tijdens de koopzondag van 30 juli is weerbestendig. Met veelal overdekte springkussens kan een buitje tussendoor geen roet in het eten van de feestelijkste koopzondag van de zomer gooien.

Wanneer in de archieven van het jaarlijkse evenement wordt gedoken tonen foto’s grotendeels een stralend zonnetje en in de zomervakantie zou je ook niet anders mogen verwachten. Toch is het al een flink aantal dagen in juli manoeuvreren geblazen tussen de regenbuien door. Zo zijn de weersvoorspellingen voor zondag 30 juli ook uiterst wisselvallig, maar dat deert het Springkussenfestival niet.

Om te voorkomen dat regenbuitjes tussendoor de luchtkussens onbespeelbaar maken is ervoor gekozen op het overgrote deel van de locaties overdekte kussens te plaatsen. Zo kan het zijn dat er tijdens een regenbuitje even in winkels of de Muntpassage geschuild moet worden, maar er daarna weer direct naar hartenlust gesprongen kan worden. Ook ín de Muntpassage zullen twee springkussens staan.

Altijd succesvol

Het jaarlijkse Springkussenfestival wordt georganiseerd door BIZ Ondernemers, de hernieuwde samenwerking van ondernemers die eerder dit jaar tot stand kwam. Het evenement werd al vele jaren eerder georganiseerd en is een bewezen concept: terwijl de ouders lekker winkelen of genieten bij een van de vele horeca-etablissementen kunnen de kinderen lekker springen op alle straten en pleinen van de binnenstad. De kussens variëren van een ballenbak voor de kleinsten tot een grote stormbaan voor de stoerste kids.

Koopzondag

Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Ontdek meer over belevenissen in het centrum en bijzondere data zoals de vervroegde koopzondag in september op www.deplusvanweert.nl en bijbehorende social media.