Wielerevenement van winnaars: de Mijl van Mares

Plaats een reactie

Maarheeze – Komend weekend is Maarheeze the place to be voor iedereen die van wielrennen, gezelligheid en feest houdt. Dan wordt namelijk de 60e editie van de Mijl van Mares verreden. En zoals altijd is het evenement vrij toegankelijk voor publiek.

Winnaars

De Tour de France eindigde afgelopen zondag in een zinderende massasprint, waarin Jordi Meeus als eerste over de streep op de Champs-Élysées kwam. Deze winnaar doet zaterdag Maarheeze aan tijdens de profkoers: kan hij deze ook op zijn naam schrijven? Of moet hij de overwinning laten aan Wout Poels, die dit jaar ook een Touretappe won? Naast deze twee toppers komen onder andere Mike Teunissen (geletruidrager in 2019) en Reinier Honig (Europees Kampioen Stayeren) een gooi naar de winst doen. Het podium biedt maar plaats aan drie renners, dus zij zullen allemaal flink aan de bak moeten!

Feesten

Omdat de Mijl zijn 60e jubileum viert, is het feest dit jaar uitgebreid naar twee avonden. Op vrijdag 28 juli kan de bouwvak worden ingeluid met de BIG Mijl BBQ en speelt coverband NoColour de sterren van de hemel. De inschrijving voor de BBQ is inmiddels gesloten, maar het optreden van NoColour is vrij toegankelijk.

Op zaterdagavond is het na de profronde tijd voor de RadioRave van Barry Paf en Menno de Boer. Deze dj’s betrekken het publiek actief in de stijlkeuze; zo zullen zij de voetjes van de vloer en het dak eraf draaien.

Uiteraard valt er op en langs het parcours een hoop te beleven tijdens de Mijl. Zo zullen er muziekgezelschappen rondlopen, kan er lekker gegeten en gedronken worden, spelen de kinderen op het Revando Kinderplein en worden er loten verkocht.

Wielerwedstrijden

Tijdens de Mijl van Mares vinden nog vele andere wedstrijden plaats: de Dameskoers Elite, de Dikke Banden Race voor de jeugd, de ATB-tocht voor de mountainbikers, de Grote Prijs van Cranendonck voor amateurs en de Grote Prijs van de Mijl voor belachelijke goede amateurs. Voor de ATB kun je je nog inschrijven tot aan de start, voor de Grote Prijzen tot 45 minuten voor aanvang.

Kortom: een groot aantal redenen om dit weekend naar Maarheeze te komen. Kijk voor meer informatie op www.mijlvanmares.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie