Achtervolging door Maarheeze na ramkraak bij juwelier in Someren

Ramkraak bij juwelier in Someren | Foto via Politie Brabant-Oost

Maarheeze – Update 15:30u – Op woensdag rond 3.45 uur kreeg de politie een melding binnen van een ramkraak bij een juwelier gevestigd aan de Kanaalstraat in Someren.

Met een container zijn de dader door de voorgevel gereden en de gebruikte auto is vervolgens achtergelaten. Direct na de ramkraak sloegen de daders op de vlucht in een nieuw type zwarte Volkswagen Golf. Deze specifieke auto viel op door zijn kenmerkende ledverlichting aan de onderkant, aldus de politie. De politie reageerde snel en zette de achtervolging in op de verdachten, die richting de omgeving van Maarheeze en Budel reden.

Een korte achtervolging volgde over o.a. de Philipsweg in Maarheeze richting Budel, waarbij de daders probeerden te ontkomen aan de politie. De daders wisten uiteindelijk uit handen van de politie te blijven.

Via sociale media roept de politie het publiek op om direct het alarmnummer 112 te bellen zodra zij een een nieuw type Volkswagen Golf opmerken, voorzien van opvallende ledverlichting aan de onderkant en zich verdacht gedrag vertoont in het verkeer.

Update 15:30 uur: Vannacht rond 03.45 uur ramde een grijze auto een juwelierszaak op de Kanaalstraat in Someren binnen. Enige tijd later rijdt een zwarte auto de juwelierszaak voorbij en neemt de verdachte mee. Ze gaan er in een rap tempo vandoor. De politie is momenteel druk bezig met het onderzoek.

Omwonenden van de Kanaalstraat schrikken wakker van een harde knal. Een grijze auto rijdt met een harde knal de pui van de juwelierszaak binnen. Het alarm gaat af, de bestuurder van de grijze auto grijpt zijn kans en gaat er met de buit van sieraden vandoor. Dit gebeurt in een zwarte vluchtauto die met chauffeur klaarstaat. Bij de ramkraak raakte niemand gewond. De schade aan de voorgevel van de juwelierszaak is groot.

De politie doet verder onderzoek. Daarbij wordt onder andere ter plaatse technisch onderzoek verricht, gesproken met getuigen, buurtonderzoek en we onderzoeken of er bruikbare camerabeelden zijn.

Uiteraard is de politie op zoek naar mogelijke getuigen van de ramkraak of mensen die anderszins iets kunnen vertellen. Heb je de ramkraak zien gebeuren? Weet je meer? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).