Auto vat vlam op snelweg A2 bij Leende

Leende – Op zondag iets voor het middaguur heeft zich een autobrand voorgedaan op de snelweg A2, tussen Eindhoven en Weert. Het incident leidde tot verkeershinder en trok de aandacht van weggebruikers.

Het voorval vond plaats toen een personenauto in de richting van Eindhoven naar Weert reed. Tijdens de rit ontstond er plotseling rookontwikkeling in het voertuig. Gelukkig slaagde de bestuurder erin om de auto veilig op de vluchtstrook tot stilstand te brengen en zichzelf in veiligheid te brengen.

Helaas kon hetzelfde niet gezegd worden voor de auto zelf. De vlammen verspreidden zich razendsnel, waardoor het voertuig al snel in lichterlaaie stond.

Direct na de melding van de autobrand rukte de brandweer met spoed uit naar de locatie op de A2. Dankzij hun snelle reactie wisten ze de brand snel onder controle te krijgen. Gelukkig raakte niemand gewond als gevolg van dit incident.

Helaas moet de betrokken auto als verloren worden beschouwd, aangezien de vlammen het voertuig grotendeels verwoestten.

Als gevolg van de autobrand ontstond er een aanzienlijke verkeersopstopping op de A2, met langzaam rijdend verkeer en vertragingen voor weggebruikers in beide richtingen. Bovendien ontstond er ook in noordelijke rijrichting een file, grotendeels veroorzaakt door nieuwsgierige omstanders die vertraagden om het incident te bekijken.

Bekijk een video: https://youtu.be/kXoCjStBmQ8