Bijzondere foto’s van Cuba tot de Noordpool in St. Teuniskapel

Plaats een reactie

In deze uitgestelde expositie presenteert Kunsthal Weert twee fotografen met een opvallend oeuvre: David Rozemeyer (1968) legde in de serie ‘Avstand vast waar zijn zus Juul ruim 12 jaar gewoond had, in Gratangen, 250 km ten noorden van de Poolcirkel. David houdt van het spel tussen daglicht en kunstlicht in haar leefomgeving en hij fotografeerde ’s nachts ook prachtige landschappen bij daglicht! David werkt vanaf 2ooo als zelfstandig fotograaf in Breda. Hij maakt in opdracht veel portretfoto’s, advertising en corporate, maar ook interieur- en architectuurfoto’s. Daarnaast maakt hij in toenemende mate vrij werk.

Patrick Peters (1986) zoekt op straat steeds naar bijzondere momenten in het alledaagse leven. Zijn foto’s zijn vaak gelaagd en confronterend. Ze dagen de kijker uit op zoek te gaan naar het verhaal. Zijn oog is humoristisch, dubbelzinnig en ook kritisch, maar bovenal ziet hij de schoonheid van de mens in zijn onmiddellijke omgeving. Zijn serie heet: ‘Close up’. Patrick is internationaal erkend met prijzen, shortlistnominaties, eervolle vermeldingen en exposities (IPA, SIPA, PISPA en Urban Photo Awards). Zijn focus ligt vooral op documentaire fotografie, meer specifiek: straatfotografie. Hij woont in Hasselt (B).

Praktische informatie

De St. Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat 6 te Weert, is geopend op 2 en 3 september van 11 – 17 uur. De toegang is gratis en de fotografen zijn aanwezig.

www.kunsthalweert.nl
www.rozemeyer.nl
www.doordelensgezien.be

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie