Dagbehandeling Parkinson opent op 1 september in Weert

Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (iakovenko123)

Op 1 september opent op het Zorgplein van Land van Horne in Weert een dagbehandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson. De dagbehandeling bestaat uit een programma om fysiek en psychisch te leren omgaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson en de beperkingen die daarbij komen kijken. Dagbehandeling biedt een sfeer van vertrouwen, veiligheid, een vaste dagstructuur en vooral een fijne dag.

Het voordeel voor de bezoekers aan de dagbehandeling is dat er lotgenotencontact is en dat er mogelijk vooruitgang wordt geboekt met de behandelingen. Voor de mantelzorgers is het fijn omdat ze ontlast worden en weten dat hun naaste in goede handen is. Ook zij krijgen ondersteuning in de vorm van een luisterend oor.

Specifieke benadering

Annelies Rikkers, specialist oudergeneeskunde, is blij met de start van de dagbehandeling. “Het ziektebeeld vraagt om een specifieke combinatie van begeleiding en behandeling. Land van Horne heeft alle kennis en expertise in huis om deze hoogwaardige zorg aan mensen met de ziekte van Parkinson te bieden. Fijn dat dit nu ook samenkomt in een dagbehandeling.”

Praktische informatie

Op maandag, woensdag en vrijdag is de dagbehandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson geopend. Naast het programma met behandelingen zijn er ook activiteiten die afgestemd worden op de interesses en mogelijkheden van de bezoekers. Heb je vragen over de dagbehandeling Parkinson? Neem dan contact op met Land van Horne via 0900-333 55 55 of [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie