De Brasser in Budel viert 20-jarig bestaan

Budel – Op 1 mei 2003 kregen oud-Weertenaar Jurgen van Riet en zijn vrouw Monique de sleutel van het voormalige café De Math aan de Markt 5 in Budel. Het was een grote uitdaging om dit verpauperde pand, dat al een aantal jaren leegstond, om te toveren tot een bruisende horecagelegenheid. Maar het lukte, want op 28 augustus 2023 zijn de deuren van De Brasser al 20 jaar geopend. En dat wordt gevierd!

20 jaar de Brasser

De buitenmuren bleven rechtovereind, maar aan de binnenkant werd er vanaf 1 mei 2003 met man en macht gewerkt om tijdens de kermis van dat jaar de deuren te kunnen openen. Met succes, want samen met de Grolsche bierbrouwerij, die volledig achter het concept van Monique en Jurgen stond, werd De Brasser op 28 augustus 2003 geopend.

Monique en Jurgen begonnen aan een nieuwe fase in hun leven en al gauw werd De Brasser een begrip voor Cranendonck en de wijde omgeving. Monique en Jurgen organiseerden feesten en partijen, regelden catering op locatie en waren nauw betrokken bij evenementen zoals ‘Budel on the Rocks’ en ‘Ameezing Budel’.

Jurgen: “Ik denk dat ik wel een boek kan schrijven over 20 jaar De Brasser. Met vele hoogtepunten, maar ook diepe dalen”. De ziekte van zijn geliefde Monique en de coronaperiode hebben er het meeste in gehakt de laatste jaren. Maar ook het personeelstekort op de arbeidsmarkt heeft ervoor gezorgd dat het concept van De Brasser werd aangepast. Desondanks zitten Jurgen en Monique na 20 jaar nog altijd boordevol ideeën en hebben ze nog volop plannen voor de toekomst.

Jubileumfeest

Te beginnen met een jubileumfeestje op dinsdag 29 augustus vanaf 19.00 uur in de tuin van De Brasser. Geheel in de stijl van het bekend Ibiza-feestje ‘Kluutje’. Diverse lokale en internationale dj’s zullen de tuin omtoveren tot het meest sfeervolle dance-event van de kermis die op dat moment in volle gang is in Budel.