Limburg populairste vakantieprovincie in eigen land

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan komen het liefst naar Limburg. Dat blijkt uit het Steden-Streken-Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. De provincie steekt met kop en schouders boven de andere provincies uit als het gaat om de kwaliteit van het verblijf en de blije sfeer.

Natuur en horeca

Een fijne vakantie draait in de eerste plaats om sfeer en een verblijf van goede kwaliteit. Op die factoren scoort Limburg veruit het beste. Daarnaast scoort Limburg qua natuurschoon vergelijkbaar met de nummers twee en drie uit de lijst met aantrekkelijkste vakantieprovincies in 2023: Drenthe en Gelderland.

Uit het onderzoek blijkt dan ook dat de binnenlandse toerist het liefst vanuit de auto geniet van de Limburgse natuur, voorafgaand aan een gezellig horecabezoek.

Favoriete vakantiestad

Vorig jaar was Limburg ook al de meest aantrekkelijke vakantieprovincie in eigen land. Net zoals Maastricht destijds al de favoriete vakantiestad was en dat wederom is. Maastricht wordt door de Nederlander ervaren als de meest dynamische en creatieve stad buiten de Randstad en de sympathiekste stad van het land.

Weert op vakantie

Maar hoe zit dat met Limburgers die op vakantie gaan? Blijven ze in Limburg of trekken ze eropuit?

Waar ga of ging jij dit jaar op vakantie?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie