Nieuw hoofdstuk voor Dansschool Fresh

Algemeen Weert Reageer 5 min. leestijd

Na een succesvolle en spraakmakende periode heeft Dansschool Fresh een nieuw hoofdstuk in haar bestaan bereikt. Met ingang van 1 augustus 2023 is Sophie Mattens de nieuwe eigenaar van de dansschool.

Voor oprichter Raymon Truijen was het geen moeilijke keuze om het stokje over te dragen aan zijn operationeel directeur van de laatste jaren. Inmiddels is Sophie Mattens al acht jaar het vertrouwde gezicht binnen de dansschool; zij nam geruime tijd al de dagelijkse organisatie voor haar rekening. Met deze overdracht opent zich een nieuw perspectief voor de dansschool en haar leerlingen. 

Opgericht in 2012

Dansschool Fresh zag in oktober 2012 het levenslicht, opgericht door initiatiefnemer Raymon Truijen, geboren en getogen in Weert. Wat begon als een bescheiden dansschool met aanbod in Breakdance, Streetdance en Hiphop, groeide al snel uit tot een bloeiend instituut met een breed scala aan dansstijlen, waaronder Modern, African, Ouderengym, Peuterdans, Paaldans en Freerunning. 

Hoogtepunt

De dansschool beleefde haar hoogtepunt met meer dan 750 leerlingen verspreid over 10 leslocaties, net voor de uitbraak van de coronapandemie in 2020. Gedurende de jaren hebben duizenden mensen in de leeftijd van 2 tot 80 jaar kunnen genieten van het meest diverse dansaanbod in de regio. 

Voor de wind

Na een moeilijke periode tijdens de coronapandemie gaat het de dansschool nu opnieuw voor de wind. Sinds het einde van de crisis hebben zich 150 nieuwe leerlingen aangemeld en vinden iedere week meer dan 450 leerlingen hun plezier in het meest diverse dansaanbod in de regio.

Dansschool Fresh heeft een prominente rol gespeeld in de danswereld. De kwaliteiten van de dansers waren te zien op tal van lokale evenementen, diverse open dagen en de jaarlijkse eindejaarsvoorstelling in het Munttheater in Weert. Ook op wedstrijden in binnen- en buitenland wisten de dansers van Fresh vele prijzen in de wacht te slepen, met name de breakdance afdeling, die onder de naam Stichting Fresh Allstars zelfs meerdere keren Nederlands kampioen werd.

Landelijke tv-programma’s

Het succes van de dansschool was ook buiten de dansvloer merkbaar, met talloze optredens op landelijke televisieprogramma’s, waaronder o.a. Holland’s Got Talent, Superkids, Das Supertalent (DE), America’s Got Talent, Time2Dance, Everybody Dance Now, Willem Wever, Koffietijd, RTL Live, RTL Boulevard en ZappLive. Voor de grote sociaal-maatschappelijke rol en de landelijke en internationale bekendheid die Fresh genereert voor de stad Weert, ontving Dansschool Fresh in 2017 van burgemeester Heijmans de ‘Penning van Verdiensten’. De dansschool genoot daarnaast steun van de Gemeente Weert en Stichting ‘Gaan voor Goud’, waardoor er in 2018 een regionaal topsport traject voor breakdancers kon worden opgericht. 

Nieuwe weg voor Raymon

Als ondernemer, trainer en coach was het voor Raymon na ruim 20 jaar in de dansscene tijd om naast Fresh een nieuw pad te bewandelen. 

In 2021 richtte hij zijn nieuwe bedrijf TWIST Marketing op. En nu, ruim twee jaar later, bloeit zijn marketingbureau op en werd het voor Raymon tijd om de danswereld te verlaten. Vol vertrouwen droeg hij op 1 augustus dan ook het stokje over aan Sophie Mattens. 

Over Sophie Mattens

Sophie Mattens heeft haar opleiding genoten bij DAPA (Dutch Academy of Performing Arts) waar zij de musical-theateropleiding in 2013 heeft afgerond. De eindstage voor deze opleiding liep zij bij Disneyland Parijs, waar zij niet alleen danste in de Parade maar ook de facial characters was van Sneeuwwitje en Assepoester. Haar passie voor dans heeft zij vervolgens tot uiting laten komen als dansdocente bij verschillende dansscholen en zo begon zij in (2015) bij Dansschool Fresh. In de loop der jaren nam zij steeds meer organisatorische taken over van Raymon Truijen. 

Met de overdracht van de dansschool aan Sophie Mattens opent zich een nieuw hoofdstuk voor Dansschool Fresh. Het doel dat Sophie en haar bevlogen team van docenten heeft, is zoveel mogelijk leerlingen laten zien hoeveel plezier het dansen kan brengen. Plezier dat ervan af spat tijdens de jaarlijkse Kerstshows of de eindejaarsvoorstelling in het Munttheater. Daarnaast zal Dansschool Fresh opnieuw mee gaan doen aan hiphop wedstrijden met het nieuwe wedstrijdteam The Ultimate. En daarnaast zal het les aanbod nog meer uitbreiden voor zowel jong en oud. 

Hiermee zal Dansschool Fresh ongetwijfeld voortbouwen op het rijke verleden en haar rol als inspiratiebron voor dansliefhebbers in Weert en ver daarbuiten voortzetten. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie