Overlast in wooncomplex nadat benzine in afvoerputje is geloosd

2 reacties

Op donderdagavond rond 21:15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen naar het Paradijsstraatje in het centrum van Weert vanwege een ongewone en hinderlijke geur die bewoners overlast bezorgde. De politie en brandweer spoedden zich naar de locatie om de bron van de geur te achterhalen en te elimineren.

Geïrriteerde ogen

Een verontruste bewoner van een woning in het Paradijsstraatje had melding gemaakt van een penetrante lucht die zijn ogen irriteerde. In een poging om de herkomst van de geur te achterhalen en de situatie onder controle te krijgen, werd direct contact opgenomen met de hulpdiensten.

Onderzoek

Na aankomst ter plaatse begonnen de brandweerlieden met een onderzoek. Hoewel de hinderlijke geur duidelijk aanwezig was in de woning van de melder, bleef de oorsprong ervan een raadsel. Het onderzoek leidde al snel naar de buurwoningen, waar de hulpverleners hun zoektocht voortzetten.

Oorzaak

Uiteindelijk kwam men tot de ontdekking dat een bewoner op een bovenverdieping van een naburige woning benzine als reinigingsmiddel had gebruikt. Deze handeling leidde ertoe dat de gebruikte benzine via het rioleringssysteem werd afgevoerd, wat op zijn beurt resulteerde in de verspreiding van de onaangename geur naar andere woningen in het wooncomplex.

Doorspoelen

Om de situatie aan te pakken en de overlast voor de bewoners te verminderen, werkten de brandweer en de betrokken bewoner samen om de riolering grondig door te spoelen met een passend schoonmaakmiddel. Na deze actie begon de hinderlijke geur geleidelijk af te nemen, waardoor de bewoners weer opgelucht adem konden halen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties