Programma van kermis in Nederweert en Budschop bekend

Nederweert – Van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan de attracties en kramen opgesteld op de Geenestraat, het Raadhuisplein en op het Rochusplein in Budschop.

Vijf dagen genieten

Zwieren, zwaaien, griezelen, prijzen winnen, iets lekkers eten en opnieuw rondjes draaien. Kermis is een volksfeest bij uitstek waar je heerlijk kunt ontspannen en waar toch een gezonde spanning heerst. Voor de kermis in Nederweert is een mooi aanbod van attracties samengesteld.

Programma

Vrijdag 25 augustus

Eerste ritten gratis

Kermis Nederweert start op vrijdag om 17.00 uur. Diverse zaken draaien de eerste twee ritten gratis. Dus wees er op tijd bij! 

Zaterdag 26 augustus

Opening van de kermis

Op zaterdag opent wethouder Boris Meessen om 14.00 uur officieel de kermis bij de rupsbaan op het Raadhuisplein. Aansluitend worden vrijkaartjes verdeeld. Vanaf 15.00 uur kunnen kinderen zich gratis laten schminken in de Geenestraat, nabij de lijntrek en de oliebollenkraam.

Zondag 27 augustus

Maak de mooiste kermis familiefoto

Zondag is traditioneel de familiedag. Stuur je leukste, mooiste of gekste kermis familiefoto naar de Facebookpagina van Kermis Nederweert en maak kans op een fantastisch kermispakket! Maak ondertussen een rondje in een of meerdere attracties, slenter over de kermisterreinen, eet een hapje, waag een gokje. Beleef het kermisgevoel en de gezelligheid. 

Maandag 28 augustus

Tijd voor oliebollen

Maandagmiddag bezoekt een delegatie van het college van B&W en de kermisorganisatie Zorgcentrum St. Joseph. Er worden gratis oliebollen uitgedeeld aan de bewoners. Vanaf 15.00 uur is de gratis oliebollen-bon geldig (basisscholen). Hiermee kunnen kinderen bij inlevering van de bon één oliebol of krentenbol krijgen bij de oliebollenkraam (1 bon per persoon).

Kermisloterijen

Dit jaar zijn er twee kermisloterijen met prachtige prijzen. De prijsuitreikingen op maandag worden verzorgd door de bekende Clown Desalles. Om 18.30 uur is de trekking van de kinderloterij (0 tot 14 jaar). Om één van de prijzen te kunnen winnen, hoef je alleen maar het lot uit het bonnenboekje in te vullen en vóór maandag 18.15 uur in de bus bij de poffertjessalon op het Raadhuisplein te deponeren. De prijsuitreiking vindt plaats bij de botsauto’s op het Rochusplein in Budschop.

Hoofdprijs t.w.v. € 1000,-

Om 20.00 uur worden de winnaars van de grote loterij bekendgemaakt met een hoofdprijs t.w.v. € 1000,-. Om één van de prijzen te kunnen winnen, hoeft u alleen maar het lot op de kermispagina in het Weekblad van Nederweert van donderdag 24 augustus in te vullen, uit te knippen en vóór maandag 19.45 uur in de bus bij de botsauto’s op het Rochusplein te deponeren. De prijsuitreiking vindt plaats bij de familieachtbaan op het Raadhuisplein.

Alleen mensen die aanwezig zijn, kunnen een prijs winnen. Is de winnaar er niet, dan wordt een nieuw lot getrokken. Let verder op de spelregels die op het lot staan, maximaal één prijs per persoon. In de tijd tussen de loterijen amuseert Clown Desalles de aanwezigen met zijn leuke grapjes en wonderbaarlijke tovertrucs.

Dinsdag 29 augustus

Prikkelarme kermis

We vinden het belangrijk dat iedereen prettig kan leven in Nederweert, jong en oud, met of zonder beperking. En dat iedereen meedoet in de samenleving. Ook inwoners die slecht(er) tegen prikkels kunnen willen we, samen met de kermisexploitanten, laten genieten van de kermis. We maken dit voor de achtste keer mogelijk tijdens een prikkelarme kermismiddag.

Zacht geluid, gedimd licht en lagere snelheid

Van 13.00 uur tot 16.00 uur dimmen we de lampen, staan de geluidseffecten en muziek uit of zacht en draaien de attracties een stuk langzamer. Medewerkers van de gemeente bieden hulp bij het in- en uitstappen.

VIP-gasten

Burgemeester Birgit Op de Laak heet om 13.00 uur op het Raadhuisplein iedereen welkom. Dit jaar zijn de cliënten van PSW en de kinderen van PGZ en hun begeleiders door de gemeente en kermisexploitanten uitgenodigd als ‘VIP’. Dat betekent dat zij gratis in alle attracties mogen. Na de rondgang staat een lekkere versnapering voor ze klaar bij de poffertjessalon. Ieder jaar wordt een andere doelgroep uitgekozen als VIP. Voor alle andere bezoekers geldt dat de kosten van de attracties en eventuele versnaperingen voor eigen rekening zijn. 

Samen een gezellige middag beleven

Burgemeester Op de Laak: “Ik roep iedereen die normaal gesproken onrustig wordt van alle flitsende lichten, harde muziek en andere geluiden, op om naar de prikkelarme kermis te komen. De kermisexploitanten zetten zich volop in om iedereen een mooie kermis te bezorgen. Samen maken we er een hele gezellige middag van”. Heeft u vragen over de prikkelarme kermis? Bel of app even met leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar: tel. 06 18 11 52 95.

Gratis rittenbonnen

Vanaf dinsdag 16.30 uur tot uiterlijk 17.00 uur zijn voor de kinderen de gratis rittenbonnen geldig uit de bonnenboekjes van de basisscholen. Hiermee kan een op de bon vermelde attractie naar keuze éénmaal gratis worden bezocht (1 bon per persoon).

Meet & Greet

Dinsdag om 21.00 uur bezoekt een bekende Nederlander de kermis voor een Meet & Greet. Uiteraard kun je met de mystery guest op de foto. 

Afsluiting met John Tana

Om 21.30 uur wordt de kermis afgesloten op het Rochusplein met een spetterend optreden van John Tana. 

Verkeer en parkeren

Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de buurt van de kermisterreinen. In enkele omliggende wegen zijn parkeerverboden van kracht. Ook gelden enkele omleidingsroutes. Het Rochusplein (Budschop), het Raadhuisplein, de Geenestraat, tussen de Loverstraat en de Brugstraat, de Kerkstraat, tussen de Brugstraat en de toegang Albert Heijn, de Brugstraat van de Geenestraat tot de ingang van de parkeerplaats bij de Albert Heijn zijn tijdens de kermis afgesloten voor verkeer behalve voor voetgangers. 

Kortingsbonnenboekje

Bij diverse ondernemers en horecagelegenheden en bij het gemeentehuis zijn de kortingsbonnenboekjes voor de kinderen verkrijgbaar. In dit boekje zitten diverse kortingsbonnen voor kermisattracties en het lot voor de kinderloterij op maandag om 18.30 uur. Kinderen tot en met 13 jaar kunnen een exemplaar afhalen. De afhaallocaties worden op Nederweert24 en de Facebookpagina Kermis Nederweert gepubliceerd.

Attracties en kramen

Attracties

Booster, Fireball, Projekt 1, Spinning Family Coaster, Techno Dance, Wipe Out, Polyp, Rupsbaan, Breakdance, Autoscooter, Dinosaurs, Jumbo, Draaimolen, Tea Cups, Trampoline en Heliswing.

Spelzaken

Lijntrek, Pusher, Grijpkranen, Kamelenrace, Pink Date, Eendjes Vangen, Schietsalon, Van Gogh, Ballenfontein.

Verkoopzaken

Suikerspin, Churros, Mais/Curly Chips, Snacks, Vis, Notenverkoop, Oliebollen/Wafels, Poffertjessalon en Carrouselbar.

Openingstijden kermis en horeca

Kermis

Zaterdag van 14.00 tot 00.00 uur
Zondag van 14.00 tot 00.00 uur
Maandag van 14.00 tot 00.00 uur
Dinsdag van 13.00 tot 23.00 uur (13.00 tot 16.00 uur prikkelarme kermis)

Horeca en eetzaken

Kermis maakt hongerig en dorstig. Iets eten of drinken? Tijdens de kermisdagen mogen cafés en eetzaken in Nederweert tot 03.00 uur geopend zijn. De cafés hebben een eigen muziekprogramma met live muziek.

Deel/like en winacties

In aanloop naar én tijdens de kermis vind je op de Facebookpagina van kermis Nederweert diverse deel/like- en winacties. Houd deze pagina in de gaten.