Theatervoorstelling zwengelt gesprek aan over de zorg van morgen

Plaats een reactie

‘Mag ik je kussen?’ is een eerlijke, oprechte en uitdagende theatervoorstelling over de toekomst van de zorg. De voorstelling is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkt in de verpleging, verzorging en thuiszorg en heeft als doel om het gesprek over de toekomst van het werk in de zorg aan te jagen. Van maandag 4 september tot en met donderdag 7 september speelt deze voorstelling in de cultuurfabriek ECI in Roermond speciaal voor alle medewerkers van Land van Horne, Proteion, La Providence, Sint Jozef, Vincent Depaul en De Zorggroep. De zes zorgorganisaties hebben de handen ineengeslagen om de voorstelling naar Limburg te halen.

Crisis in de zorg

Het verhaal dat wordt neergezet: Lieke maakt documentaires over crisissen in de wereld. Als haar vader vanwege dementie steeds meer zorg nodig heeft, komt ze naar huis om dit ‘even’ te regelen. Dat blijkt behoorlijk lastig. De zorgverleners zijn namelijk overbelast, sterker nog: er dreigt een landelijke crisis in de zorg voor ouderen en chronisch zieken.

De indrukwekkende voorstelling geeft inzicht in de keuzes en dilemma’s waar zorgmedewerkers dagelijks mee worstelen. Het laat zien hoe belangrijk en dankbaar hun werk is. Zij zijn het die 24/7 zorg en ondersteuning bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. 

Over de voorstelling 

‘Mag ik je kussen’ nodigt iedereen die binnen de zorg werkt uit om met elkaar in gesprek te gaan. De voorstelling geeft gegarandeerd voldoende gespreksstof. En dat gesprek is nodig, want mensen worden steeds ouder en de vraag naar zorg stijgt. Tegelijkertijd zijn er steeds minder zorgmedewerkers beschikbaar. Dit vraagt om anders kijken naar de zorg en hoe het werk wordt ingericht. De vraag: ‘Hoe kunnen zorgmedewerkers in de toekomst met dezelfde passie en aandacht cliënten blijven ondersteunen?’ staat hierbij centraal.

Verdeeld over 8 voorstellingen kunnen ruim 1200 medewerkers van de betreffende organisaties de voorstelling in Limburg gaan bekijken om vervolgens het gesprek hierover te voeren en samen te zoeken naar oplossingen. Het aantal kaarten is naar rato verdeeld over de organisaties. 

Meer Over Morgen 

De theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’ is onderdeel van het landelijke programma Over Morgen, een initiatief van A+O VVT (Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Jeugdgezondheidszorg) met steun van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en uitgevoerd door Actiz. De voorstelling is gemaakt door TheaterMakers Radio Kootwijk (TMRK). Zij maken spraakmakende theatervoorstellingen waarmee ze inzichten willen delen en gesprekken losmaken die bijdragen aan een betere samenleving. Eerder maakten zij vergelijkbare producties voor onder meer defensie, de politie en universiteiten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie