Altweerterheide historisch belicht tijdens Avond4Daagse

Algemeen Altweerterheide Uitgaan 1 reactie 1 min. leestijd

Dwars door de splinternieuwe school van Altweerterheide, langs de bakoven in aanbouw van Klein Karelke naar de Koolhof en kruidentuin van de Herenboeren. Met gestrande Belgische naaisters onderweg naar de Bera Tricotage. De proof voor de pastoor en de ‘Amerikaan’, de Royer boer die in de Hei een opvolger zocht voor zijn boerenbedrijf in Montana. En na afloop swingen met Dretje. 

Aan de Lichtenberg werd de drieste dadendrang van provisor Nabben met zijn Bisschoppelijk College, openluchttheater, stadion en ‘boerderijen’ nog eens aan de kaak gesteld. De scharensliep en de konijnenhandelaar keken er verder niet van op. 

Vrijdagavond laatste kans

Vanavond staat de feestelijke opening van de ‘internationale grensverbinding naar Luik, Brussel én Parijs’ op het programma. Aan de weg is bijna 10 jaar gewerkt. De officiële opening vindt plaats door de burgemeesters van Bocholt en Weert. Verder is ‘Kamp van Koningsbrugge’ van de partij, krijgt Körvers-Tieske concurrentie en kan er genoten worden van het geweldige uitzicht vanaf de Hazenheuvel en prachtig uitgedoste oogstkoninginnen.

Wandelaars die de Hei eens op een compleet andere manier willen meemaken, blijven welkom! De acts vinden plaats na 18.00 uur.


Een fotobijdrage van Jos Hebben & Gert van Elk 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie