Deel van boom breekt af en valt op Regentesselaan

De brandweer kreeg dinsdag omstreeks 16:30 uur een melding van een zogeheten stormschade-melding. Op de hoek van de Regentesselaan/Jan Truijenstraat was een deel van een boom afgebroken en op de straat gevallen.

Ter plaatse gekomen, heeft de brandweer de situatie veiliggesteld. Vanwege rot van binnenuit in de boom, werd besloten om de boom grotendeels te kappen. Een deel van de straat werd afgesloten.

Voor een efficiënte en snelle uitvoering van het werk, werd een loonwerker met een kraan en container ingeschakeld. Samen met de brandweer is de boom stukje bij beetje verwijderd. Het werk werd zorgvuldig uitgevoerd om te voorkomen dat een lantaarnpaal en stroomkast beschadigd zouden raken.

Uit voorzorg kwam Enexis ter plaatse om de stroomkast te inspecteren. De afgezaagde houtdelen zijn direct in de container geplaatst en worden afgevoerd. Een auto die op de oprit naast de boom stond geparkeerd had lichte blikschade opgelopen.