Feestelijke opening vernieuwde Boudriepark in Budel

Budel – Het Boudriepark in Budel is de afgelopen maanden enorm veranderd. Er zijn allerlei mogelijkheden in het park bijgekomen om te sporten en te ontspannen. Daarnaast heeft het park een waterberging gekregen om regenwater op te vangen. Op vrijdag 29 september van 15.00 tot 20.00 uur is de feestelijke opening van het Boudriepark voor inwoners en mensen die bij de vernieuwing van het park betrokken zijn. Inwoners kunnen tijdens de opening ontdekken welke mogelijkheden het park allemaal biedt om te sporten en te ontspannen. 

Workshops en demonstraties

Om 16.00 uur is de officiële opening van het park door wethouder Lemmen samen met burgemeester van Kessel en wethouder Driessen. Tussen 15.30 en 20.00 uur geven verschillende sporters demonstraties bij de sport- en speeltoestellen. Ook kunnen inwoners meedoen aan workshops. Zo kunnen kinderen van ongeveer 10 tot 14 jaar deelnemen aan een calisthenics workshop. Dance Vision geeft demonstraties van breakdance en andere dansstijlen. Klikkelstein organiseert activiteiten voor de jongere kinderen. Ook kunnen inwoners in het park schaken, verzorgd door de schaakvereniging. Er komen misschien nog meer activiteiten bij. De laatste versie van het programma met tijden staat op www.cranendonck.nl/openingboudriepark.

Sportmogelijkheden voor jong tot oud

In het vernieuwde Boudriepark kunnen inwoners van alle leeftijden sporten en ontspannen. Er is een speeltuin, een plek met fitnesstoestellen, een sportveld voor verschillende sporten zoals voetbal en basketbal en een ‘calisthenicspark’. Dit laatste omvat rekken waaraan je oefeningen kan doen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. En natuurlijk kunnen inwoners in het park wandelen en ontspannen op een bankje.