Grote brand in Stramproy

112 Algemeen Brandweer Weert Dorpen Reageer 2 min. leestijd

Update 19.50u – Rond 16.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een felle brand achter een woonhuis aan de Bergerothweg in Stramproy.

De eigenaresse van de schuur had de brand gemeld. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk niet te achterhalen vanwege het felle vuur en de dikke rook in de beginfase van de brand. Er waren waarschijnlijk enkele explosies geweest van gasflessen.

De brand werd ontdekt toen in de woning knetterende geluiden te horen waren. Voordat de brandweer ter plaatse was werd er nog een personenauto verplaatst om te voorkomen dat deze door de vlammen zou worden verwoest.

Bij aankomst van de brandweer stond een aanbouw van ongeveer 15 bij 7 meter in lichterlaaie, wat resulteerde in veel rookontwikkeling in de omgeving. Door de hitte liep een nabijgelegen loods van 15 bij 40 meter brandschade op aan de wanden.

Naast roet- en rookschade in de loods brak er geen brand uit dankzij het snelle en doeltreffende optreden van de brandweer, die met drie blusvoertuigen, een waterwagen en een ladderwagen ter plaatse was gegaan. In de afgebrande aanbouw bevond zich hout en auto-onderdelen. Waarschijnlijk waren enkele gasflessen ontploft.

Het sein “brand meester” werd om 17.50 uur gegeven. Het nablussen heeft nog enige tijd in beslag genomen. Stichting Salvage zal namens de verzekeraars ondersteunen bij de afhandeling van de brand.

Bekijk een video: https://youtu.be/iUFIoFXzZJw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie