Is jouw huis klaar voor de winter of stook je voor de mussen?

Algemeen Weert 3 reacties 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (ysbrand)

Op donderdag 21 september houdt een adviseur Energietransitie van de gemeente Weert een praatje over het winterklaar maken van je woning. Met hele kleine aanpassingen kun je namelijk dit stookseizoen al veel energie besparen. En als je dat doet kun je meteen kijken hoe het zit met jouw ventilatie. De adviseur vertelt hoe je slim kunt besparen en ventileren zonder warmteverlies of grote verbouwingen. Welke mogelijkheden zijn er tegen lage kosten en minimale inspanning? 

De winter staat voor de deur en we stoken soms letterlijk voor de mussen. Door kieren en gaten in de woning gaat ongemerkt veel warmte verloren. Door deze kieren te dichten houd je al een groot deel van de warmte binnen. Minimale kosten en maximale opbrengst! Als je hiermee, of met grotere isolatiemaatregelen aan de slag gaat, moet je ook zorgen voor goede ventilatie. We brengen een groot deel van de dag door in ons huis. Om gezondheidsklachten te voorkomen is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in huis is om vocht en schimmelvorming tegen te gaan. Bereid je voor op de winter, bespaar energie en zorg voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Wil jij ook weten hoe je dit gemakkelijk zelf kunt doen? Kom naar het Praatje. Dit begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Warm Wonen Winkel aan Meikoel 3 in de binnenstad van Weert. Het is gratis. Graag aanmelden via www.warmwoneninweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties