Kinderen van BSO’s bij oefenwedstrijd BAL

Zo’n 120 kinderen van tien Weerter BSO’s bezochten woensdagmiddag Sporthal Boshoven. Daar moedigden zij het eerste team van Basketbal Academie Limburg (BAL) aan. Vooruitlopend op het nieuwe basketbalseizoen stond een treffen tegen Leuven Bears op het programma.

Sportevenementen

Binnen Humankind is het sportteam uitgebreid. Onder de nieuwe naam Fit & Fun gaat het team de komende tijd verschillende sportevenementen organiseren. Ook is Fit & Fun geregeld te vinden bij de Weerter BSO’s. “Binnen Humankind vinden wij het belangrijk dat kinderen bewegen en plezier beleven tijdens het sporten. En dat doen wij doordat ons team Fit & Fun langs alle locaties gaat en door middel van workshops en beweeglessen en het organiseren van events zoals deze”, zo vertelt Marjolein de Graaf, afdelingsmanager Team Fit & Fun.

Dribbel

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de kinderen verwelkomd door mascotte Dribbel. Met veel plezier deelde hij high-fives uit en ging hij op de foto met ze. Tijdens de rust van de wedstrijd mochten de kinderen het veld op om te dansen tijdens de mini-disco. Ook Dribbel ging met de voetjes van de basketbalvloer. En of dat allemaal nog niet genoeg is was er na de wedstrijd nog een Meet & Greet met de spelers en de coach van BAL.

De oefenwedstrijd werd door BAL overigens verloren met 72 – 77.

In deze video zie je een impressie van de oefenwedstrijd van BAL met op de tribune de kinderen van de BSO’s. Marjolein de Graaf vertelt onder andere welke andere sportevenementen de komende tijd nog door Fit & Fun georganiseerd gaan worden: https://youtu.be/dMRL_4YF_hk.