Motorrijder en automobiliste gewond na aanrijding op Maaseikerweg

Update – Woensdagmiddag zijn een motorrijder en een automobiliste gewond geraakt nadat ze met elkaar in botsing waren gekomen op de Maaseikerweg (N292) in Weert. Hulpdiensten kwam massaal ter plaatse om de bestuurster van de auto en de motorrijder bij te staan.

Vermoedelijk is de automobiliste onwel geworden en hierdoor in een slip geraakt. Zij reed op de Maaseikerweg van Weert naar Stramproy. Een tegemoetkomende motorrijder kon de slingerende auto niet ontwijken en botste er vol tegenaan. De bestuurder van de motor werd gelanceerd en kwam een stukje verderop in de berm terecht. De bijrijdster die achterop de motor zat kwam met de schrik vrij en bood de bestuurder direct eerste hulp.

Ook passanten die het ongeluk zagen gebeuren twijfelden geen moment en boden zowel de motorrijder als de automobiliste direct eerste hulp. De automobiliste werd door deze omstanders uit haar auto geholpen en is na behandeling door het toegesnelde ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht.

Naast meerdere ambulances kwam ook de Mobiele Urgentiegroep (MUG) uit België met een trauma-arts ter plekke om de motorrijder medische bijstand te bieden. Hij werd gestabiliseerd en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Maastricht.

De weg werd afgesloten voor al het verkeer en er is direct een onderzoek gestart door het Team Tactische Ondersteuning Verkeersongevallen (TTOV) van de politie.

Update donderdag 7 september 09.17 uur – Betrokkenen hebben laten weten dat er geen bijrijdster achter op de betrokken motor zat. De genoemde persoon zat op een eigen motor en was dus niet betrokken bij de aanrijding.

Bekijk een video: https://youtu.be/iONbLBjuIQU