Bijzondere vondst voor het eerst te zien in Museum W

Algemeen Uitgaan Weert 7 reacties 1 min. leestijd

De restauratie van de monumentale poort van kasteel Nijenborgh in Weert heeft een onverwachte ontdekking opgeleverd. Hoog in de poortruïne is een stuk steen aangetroffen met een reliëf van een griffioen. Afgelopen zomer is het beeldhouwwerk overgebracht naar het depot van Museum W, gefotografeerd en onderzocht. Het blijkt om een wapensteen van de familie Van Horn te gaan, waarschijnlijk uit de eerste kwart van de 16e eeuw. Waarom de reliëfsteen in het poortgebouw werd opgeborgen is niet bekend. 

Komend weekend, tijdens Open Monumentendag, is deze bijzondere vondst voor het eerst te bewonderen in Museum W in Weert. Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het museum gratis geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.museumw.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
7 reacties