Ook in Weert gaat men op zoek naar ‘Tekstverslaafden’

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Op donderdag 23 november aanstaande biedt Weert een podium aan mensen met een liefde voor taal en tekst. Tijdens het open podium ‘Tekstverslaafd’ krijgt iedereen een podium: van jong talent dat nog nooit op een podium of voor publiek heeft gestaan, tot de ervaren schrijvers en sprekers met al 50 jaar podiumervaring.

Lokale dichter Gerrian Rietjens kwam met het initiatief, nadat ze een gat in de markt zag. Rietjens: “Er zijn wel plekken om op te treden in Weert, maar hopelijk kunnen we op deze manier iets structureels neerzetten. Een plek creëren waar iedereen diens stem kan laten horen.”

Reden genoeg om een telefoontje te plegen met de lokale bibliotheek. Sander Hoeben, Cultuur Coördinator bij Weert Cultuur: “Toen Gerrian belde, was ik meteen enthousiast, ik herkende het gat in de markt en zag een verantwoordelijkheid weggelegd voor Weert Cultuur om hieraan bij te dragen.” Na een beetje online research, stuitte Hoeben op het initiatief ‘Tekstverslaafd’, dat sinds begin dit jaar in Sittard wordt georganiseerd.

Tekstverslaafd omschrijft zichzelf als “een open podium voor iedereen die zich, in welke vorm dan ook, met taal bezighoudt. Iedereen krijgt een podium, een plek om je talent te delen met de buitenwereld. Of je nu gedichten schrijft, rijmend of niet-rijmend, korte verhalen, proza, spoken word, liedjes, hiphop of elke andere vorm van taal: we vinden elkaar in onze gemeenschappelijke liefde voor taal en tekst.”

Sander besloot contact op te nemen met Drik Heffels, initiatiefnemer van Tekstverslaafd in Sittard. Heffels: “Sander stuurde me een berichtje via Instagram om meer informatie te vragen over het open podium en om te kijken of iets soortgelijks ook in Weert georganiseerd kan worden. Toen hebben we gebeld en zo kwam het balletje aan het rollen”. Al snel vond een eerste bijeenkomst plaats met alle betrokkenen in de beoogde locatie Theater de Huiskamer in Weert. Iedereen was meteen enthousiast. Renate Toorop, programmeur van Theater de Huiskamer: “Het initiatief Tekstverslaafd past mooi in onze visie om talent een podium te geven in Weert.”

Wat volgde was het prikken van een datum, het ontwerpen van een poster in lijn met de huisstijl die gecreëerd is, nadenken over een invulling van de avond en een start maken met de promotie van het evenement. Hoeben: “We hopen dat het hier net zo’n succes wordt als in Sittard, waar bij de eerste editie bijna 100 mensen aanwezig waren en de belangstelling van zowel sprekers als publiek sindsdien onverminderd groot is.”

Eerste editie

De eerste editie van Tekstverslaafd Weert vindt plaats op donderdag 23 november, vanaf 19.30 uur in het café van Theater de Huiskamer. Aanmelden kan vanaf vandaag via de website van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie