Productiebedrijven openen deuren voor publiek

Algemeen Nederweert Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door Laurens Eggen

Op zondag 1 oktober zetten 6 productiebedrijven in Weert en Nederweert samen de deuren open voor het grote publiek tijdens de ‘Dag van de Maakindustrie’. Inwoners in de regio kunnen dan een kijkje nemen achter de deuren van bedrijven die normaal gesproken gesloten blijven en productieprocessen van dichtbij bekijken.

Van kaas tot pretparkattractie

Bezoekers krijgen aan de hand van een rondleiding een beeld van het maken van onder meer pretparkattracties, houten meubels, pantserbekleding van legervoertuigen en machines die kaas verwerken. Tijdens de open bedrijvendag laten de productiebedrijven aan inwoners zien dat zij voor tal van opdrachtgevers en in diverse sectoren werkzaam zijn en producten leveren die de hele wereld over gaan en die grote invloed hebben op het dagelijks leven van veel mensen.

Dag van de Maakindustrie

De Dag van de Maakindustrie vindt voor de eerste keer in Weert en omgeving plaats, mede dankzij samenwerkingsorganisatie Keyport. Het initiatief heeft zijn oorsprong in Venlo, waar het al vier keer eerder plaatsvond en de opengestelde bedrijven duizenden enthousiaste bezoekers ontvingen.

Praktische informatie

De bedrijven zijn toegankelijk voor jong en oud en allemaal gratis te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Een blik werpen op alle deelnemende bedrijven en vooraf aanmelden voor een rondleiding kan via de website www.dagvandemaakindustrie.nl.  

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie